Συνταγή για Ανατολίτικη Ρεβυθοσαλάτα
Η ρεβυθοσαλάτα αποτελεί μια εξαιρετικά πλούσια επιλογή, τόσο σε γεύση όσο και σε θρεπτική αξία. Είναι ιδανική για να μετατραπεί σε βασικό γεύμα, ειδικά για άτομα που ακολουθούν vegan διατροφή, αλλά και για όσους νηστεύουν κατά την διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους.
Ακόμη και εάν δεν είστε vegan, αυτή η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική πρόταση. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο τυρί, αλλαντικό ή παστό ψάρι, για να ενισχύσετε τους γευστικούς συνδυασμούς και να κάνετε το πιάτο ακόμη πιο απολαυστικό. Αν, όμως, η καθημερινότητά σας δεν σας επιτρέπει να μουσκέψετε και να βράσετε καλά τα ρεβύθια, μη στεναχωριέστε, γιατί υπάρχουν έτοιμες λύσεις στο εμπόριο.
Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ήδη βρασμένα όσπρια, που θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε αυτή την αρωματική σαλάτα μέσα σε μόλις 5 λεπτά, χωρίς να θυσιάσετε με τίποτα την γεύση ή την ποιότητα.
Ρεβυθοσαλάτα Μέσης Ανατολής
Υλικά:
- 600 γρ. καλοβρασμένα ρεβύθια (καλά στεγνωμένα)
- 600 γρ. ντοματίνια, κομμένα
- 200 γρ. πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 1/2 μάτσο δυόσμο
- 60 γρ. ξίδι
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κίμινο
Για το σερβίρισμα:
- 10 αραβικές πίτες
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο για να διατηρηθεί φρέσκια μέχρι να ετοιμάσουμε τις πίτες.
Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τρίγωνα ή σε μικρές λωρίδες. Ραντίζουμε με λίγο λάδι τις πίτες μέσα σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές, φροντίζοντας να τις γυρίζουμε συχνά για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Τέλος, σερβίρουμε τη ρεβυθοσαλάτα μαζί με τα τραγανά πιτάκια, προσθέτοντας έτσι μία ακόμη διάσταση στην υφή και τη γεύση του πιάτου.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας.