By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
internetika.grinternetika.gr
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • MEDIA
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • VIDEO
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
    • ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Reading: Βέλγιο: Επιστήμονες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν τη γεύση της μπύρας
Share
Notification Show More
Latest News
248e60c6fa9694c1d727bd5df2902d7d
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί ΜΚΟ για δράσεις κατά γερμανικών εταιριών στο πλαίσιο της κλιματικής πολιτικής της ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ddfff8450534069f58f96731cebfe36e
Τραμπ: Οριστικό τέλος στη σχέση με τον Μασκ – Σημαντικές συνέπειες αν υποστηρίξει Δημοκρατικούς υποψηφίους
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
E11d5ec7576da2cd7238628eb4d12074
Τεχεράνη: Αποκάλυψη Ευαίσθητων Εγγράφων Σχετικά με το Ισραήλ και το Πυρηνικό Πρόγραμμα
ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΣ
32fb11598b8fcf784a1635a9049c793b
Ιταλία: Μαζική Διαδήλωση Αλληλεγγύης για τον Άμαχο Πληθυσμό της Γάζας και Κάλεσμα για Τερματισμό των Ισραηλινών Επιχειρήσεων
ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
E2c5b152688ab298c735f356c249879a
Μαζική Διαδήλωση στην Ιταλία για την Υποστήριξη της Παλαιστίνης: Αλληλεγγύη και Πιέσεις στην Κυβέρνηση
ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Aa
internetika.grinternetika.gr
Aa
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • MEDIA
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • VIDEO
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
    • ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Follow US
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
internetika.gr > ΡΟΗ ΝΕΑ > ΔΙΕΘΝΗ > Βέλγιο: Επιστήμονες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν τη γεύση της μπύρας
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βέλγιο: Επιστήμονες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν τη γεύση της μπύρας

admin
Last updated: 2024/03/27 at 1:56 ΜΜ
admin 1 έτος ago
Share
SHARE
Κοινοποίηση

Οι βελγικές μπύρες φημίζονται για την ποικιλία, την ποιότητα και την κληρονομιά τους. Τώρα, οι ερευνητές αξιοποίησαν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να τις κάνουν ακόμα καλύτερες.

Ο καθηγητής Κέβιν Βέρστρεπεν του πανεπιστημίου KU Leuven, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει να διαχωρίσει τις πολύπλοκες σχέσεις που εμπλέκονται στην αντίληψη του αρώματος.

«Η μπύρα -όπως και τα περισσότερα τρόφιμα- περιέχει εκατοντάδες διαφορετικά μόρια αρώματος που λαμβάνονται από τη γλώσσα και τη μύτη μας, και ο εγκέφαλός μας στη συνέχεια τα ενσωματώνει σε μια εικόνα. Ωστόσο, οι ενώσεις αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, οπότε το πώς αντιλαμβανόμαστε μία εξαρτάται και από τις συγκεντρώσεις των άλλων», δήλωσε.

Στη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Communications», ο Βέρστρεπεν και οι συνάδελφοί του αναφέρουν πώς ανέλυσαν τη χημική σύσταση 250 εμπορικών βελγικών μπυρών 22 διαφορετικών στυλ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι μπύρες λάγκερ, οι φρουτώδεις, οι ξανθές, οι μπύρες της Δυτικής Φλάνδρας και οι μη αλκοολούχες. Μεταξύ των ιδιοτήτων που μελετήθηκαν ήταν η περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το pH, η συγκέντρωση σακχάρων, καθώς και η παρουσία και η συγκέντρωση περισσότερων από 200 διαφορετικών ενώσεων που εμπλέκονται στη γεύση – όπως οι εστέρες που παράγονται από ζυμομύκητες και τα τερπενοειδή από το λυκίσκο, τα οποία εμπλέκονται στη δημιουργία φρουτώδους νότας.

Μια επιτροπή γευσιγνωσίας 16 συμμετεχόντων δοκίμασε και βαθμολόγησε καθεμία από τις 250 μπύρες για 50 διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η γεύση λυκίσκου, η γλυκύτητα και η οξύτητα – μια διαδικασία που διήρκεσε τρία χρόνια. Οι ερευνητές συνέλεξαν επίσης 180.000 κριτικές για διάφορες μπύρες από την ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης καταναλωτών RateBeer.

«Οι μικροσκοπικές αλλαγές στις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο, ειδικά όταν αρχίζουν να αλλάζουν πολλά συστατικά», δήλωσε ο ερευνητής, προσθέτοντας ότι ορισμένες ουσίες που παραδοσιακά θεωρούνται αρνητικές ή απωθητικές, θα μπορούσαν να είναι θετικές εάν υπάρχουν σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις και εμφανίζονται σε συνδυασμό με άλλες αρωματικές ενώσεις» εξήγησε ο ερευνητής.

Χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά σύνολα δεδομένων, η ομάδα κατασκεύασε μοντέλα βασισμένα στη μηχανική μάθηση -μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης- για να προβλέψει πώς θα είναι η γεύση μιας μπύρας και αν θα γίνει αποδεκτή από το κοινό, με βάση τη σύνθεσή της. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα για να βελτιώσουν μια υπάρχουσα εμπορική μπύρα, ουσιαστικά προσθέτοντας ουσίες που επισημάνθηκαν από τα μοντέλα ως σημαντικοί προγνωστικοί παράγοντες για το συνολικό γευστικό αποτέλεσμα – όπως το γαλακτικό οξύ και η γλυκερόλη.

Τα αποτελέσματα από την επιτροπή γευσιγνωσίας αποκάλυψαν ότι οι προσθήκες βελτίωσαν τις βαθμολογίες τόσο για τις αλκοολούχες όσο και για τις μη αλκοολούχες μπύρες σε όλες τις μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της γλυκύτητας, του σώματος και του συνολικού γευστικού αποτελέσματος.

Αν και τα μοντέλα έχουν περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι αναπτύχθηκαν μόνο με τη χρήση συνόλων δεδομένων που βασίζονται σε υψηλής ποιότητας εμπορικές μπύρες, ο ερευνητής σημείωσε ότι το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι η βελτίωση της γεύσης των μη αλκοολούχων μπυρών.

Ωστόσο, οι λάτρεις της μπύρας δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να διαταράξει μια πλούσια κληρονομιά, καθώς σύμφωνα με τον ερευνητή, η ικανότητα των ζυθοποιών παραμένει ζωτικής σημασίας.

«Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπουν τις χημικές αλλαγές που θα μπορούσαν να βελτιστοποιήσουν μια μπύρα, αλλά εξακολουθεί να εναπόκειται στους ζυθοποιούς να το κάνουν αυτό, ξεκινώντας από τη συνταγή και τις μεθόδους ζυθοποίησης», κατέληξε ο ερευνητής.

ΠΗΓΗ: Guardian

admin 27/03/2024
Share this Article
Facebook Twitter Email Print
What do you think?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Dead0
Wink0
Previous Article Δ. Κουτσούμπας: Από την πρόταση δυσπιστίας η κυβέρνηση και τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη
Next Article Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας
Ιούνιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« Μάι    

©INTERNETIKA.GR All Rights Reserved. DIGITAL CITIES IKE

Join Us!

Subscribe to our newsletter and never miss our latest news, podcasts etc..

[mc4wp_form]
Zero spam, Unsubscribe at any time.

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?