Ενταση στη δίκη Novartis: Σύγκρουση Άδωνι Γεωργιάδη και συνηγόρου υπεράσπισης
Μία ιδιαίτερα τεταμένη κατάσταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης Novartis, όπου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον συνήγορο υπεράσπισης της «Αικατερίνης Κελέση». Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που αφορά τους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης, οι οποίοι κατηγορούνται για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση.
Η ένταση προήλθε από μια ερώτηση του δικηγόρου σχετικά με καταθέσεις της προστατευόμενης μάρτυρας εναντίον του υπουργού Γεωργιάδη. Η αντίδραση του υπουργού ήταν έντονη, οδηγώντας σε μία διαφωνία με υψηλούς τόνους και ανταλλαγή βαριών εκφράσεων. Η κατάσταση επιδεινώθηκε στο σημείο που χρειάστηκε η παρέμβαση της φρουράς του υπουργού για να αποσοβηθεί η ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες.
Μετά την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την εκτροπή, και η δίκη συνεχίστηκε. Όταν κλήθηκε να καταθέσει, ο υπουργός προέτρεψε τους κατηγορούμενους να ζητήσουν συγγνώμη για τη συκοφαντία που υπέστη και να αποκαλύψουν τους ηθικούς αυτουργούς της σκευωρίας, εννοώντας τους πολιτικούς από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλύοντας την κατάσταση, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να ψεύδονται, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προστασία τους στην Αμερική ως προστατευόμενοι μάρτυρες και ακολούθως να λάβουν βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία Novartis δεν έλαβε ευνοϊκή μεταχείριση κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας και ότι αντίθετα αδικήθηκε σε σχέση με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.
Σημαντικό είναι ότι ο υπουργός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα με κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Σχολιάζοντας τη δίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι συμμετείχε σε μία από τις πιο σημαίνουσες δίκες της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, τονίζοντας την ανάγκη να αποκαλυφθεί ποιος συντόνισε τη σκευωρία Novartis και ποιοι επιχείρησαν να αλλοιώσουν την δημοκρατία χρησιμοποιώντας τον θεσμό της Δικαιοσύνης για πολιτικούς σκοπούς. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη, συμπλήρωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί.