Ο αντισυστημισμός ανευ περιεχομένου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, επανήλθε στην επικαιρότητα μέσω αλλαγών στις λίστες. Το θρίλερ των πρώτων εκλογών στον Άρειο Πάγο και οι καρδούλες, ως απάντηση δια πάσαν νόσον.
H επανεμφάνιση της επικεφαλής και κατά δήλωσή της “προπονήτριας” της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου στα δημόσια πράγματα ήρθε με μια υπόσχεση “αλλαγής του κόσμου με αγάπη”, αλλά από ό,τι φαίνεται περιλαμβάνει κυρίως αλλαγές στις εκλογικές λίστες με απουσία Δημοκρατίας και αξιοκρατίας.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλει “να φτιάξει μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα”, υποβαθμίζοντας υποψήφιους που έφτασαν το κόμμα μια ανάσα από τη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου και βάζοντας στη θέση τους άλλους.
Είναι μια άκρως συστημική συμπεριφορά, καθώς το μοντέλο “άλλοι δουλεύουν και άλλοι καρπώνονται τα κέρδη και τα προνόμια”, το συναντάμε παντού και είναι περίεργο μια “επαναστάτρια” να το υιοθετεί με τέτοια ευκολία. Επίσης είναι περίεργο το γιατί δεν ήθελε να “φτιάξει μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα” στις πρώτες εκλογές και άφησε έξω αυτούς που βάζει τώρα, αλλά πιθανότατα δεν θα ερωτηθεί, αφού οι καρδούλες δίνουν όλες τις απαντήσεις.
H προβολή των εξελίξεων στην Πλεύση Ελευθερίας και η γενικότερη προβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τηλεοπτικά κανάλια, προκαλεί πράγματι ερωτηματικά, αφού είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη για εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, ειδικά αν συγκριθεί με το σιωπητήριο που έχει πέσει για παράδειγμα στο ΜέΡΑ25, ένα κόμμα που μέχρι πρότινος ήταν στη Βουλή. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση στο γιατί δεν βλέπουμε τόσο συχνά και τα άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, όπως για παράδειγμα τον συνδυασμό με τα UFO και το Τρίγωνο των Βερμούδων.
Είναι μια εξαιρετική αντιμετώπιση για “αντισυστημικό κόμμα”, καθώς πέρα από τη μετατροπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου από πολέμαρχο σε αρκουδάκι της αγάπης, οι πολίτες δεν γνωρίζουν τι ακριβώς πρεσβέυει η Πλεύση Ελευθερίας και όσοι την φιλοξενούν δεν έχουν ιδιαίτερη ζέση να τη ρωτήσουν για τις θέσεις της.
Εκεί ωστόσο που το σύστημα και το αντισυστημικό κόμμα, έδωσαν την καλύτερή τους παράσταση, ήταν στις πρώτες εκλογές και αφού είχε αρχίσει το κόμμα να ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις.
Η υποβολή του φακέλου της Πλεύσης Ελευθερίας στον Άρειο Πάγο, ήταν ένα πραγματικό θρίλερ, με λύσεις του τελευταίου λεπτού και αίσιο τέλος.
Η επικεφαλής του κόμματος, είχε καταγγείλει τότε ότι η Πλεύση Ελευθερίας εμποδίζεται να καταθέσει ηλεκτρονικά τον συνδυασμό, καθώς η πλατφόρμα είχε “πέσει” και είχε μεταβεί προσωπικά στον Άρειο Πάγο και στο υπουργείο Εσωτερικών για να λυθεί το ζήτημα.
Γιατί άραγε υπήρξε αυτή η ταλαιπωρία με την Πλεύση Ελευθερίας τότε και πώς τελικά εγκρίθηκε ο συνδυασμός; Υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στον αριθμό υποψηφίων από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο των αποδήμων, όπως η εκλογική νομοθεσία προβλέπει ή όχι; Υπήρξε λόγω του προβλήματος παράκαμψη της ηλεκτρονικής διαδικασίας υποβολής;
Πώς ακριβώς εγκρίθηκε το ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας στις περασμένες εκλογές από ένα σύστημα που η επικεφαλής της λέει ότι την πολεμάει και κυρίως από μια πεσμένη πλατφόρμα;
Τα συστημικά “θαύματα”, είναι αρκετά για την Πλεύση Ελευθερίας, καθώς ο αντισυστημισμός άνευ περιεχομένου, είτε με φωνές είτε με καρδούλες, είναι πολύ βολικός για μια εξουσία, που δεν αρκείται στη δική της ισχύ, αλλά φιλοδοξεί να σχεδιάσει και τον χάρτη της αντιπολίτευσης.