Έχασε τη μάχη με το θάνατο σε ηλικία 77 ετών ο συγγραφέας Πάνος Θεοδωρίδης. Είχε δημοσιεύσει ποιήματα, πεζά κείμενα, κριτικές και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997».
O Πάνος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948 και σπούδασε αρχιτεκτονική και συντήρηση μνημείων. Εργάστηκε ως αναστηλωτής και συνεργάτης σε εφορείες αρχαιοτήτων, ως σύμβουλος στην αυτοδιοίκηση, ως συντάκτης προγραμμάτων και μελετών, ως παραγωγός, ηθοποιός, παρουσιαστής και σεναριογράφος στο ραδιόφωνο, το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο και συγκεριμένα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας, στον 102 και στον 9,58, ενώ έγραψε και παρουσίασε δεκάδες ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ3. Ο ίδιος συνέβαλε ώστε να συγκεντρωθεί όλος ο πλούτος των ελληνικών γραμμάτων σε μια ιστοσελίδα, αλφαβητικά, στο Σπουδαστήριο του Νέου Ελληνισμού.
Από το 1965 δημοσίευε ποίηση και πεζογραφία, κριτικές και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια, όπου είναι γνωστός ως “Πετεφρής”. Αρθρογράφησε στην «Καθημερινή της Βορείου Ελλάδος», στη «Μακεδονία», στον «Αγγελιοφόρο», στην «Ελλάδα σήμερα» και αργότερα στο «Έθνος».
“Ως μια σπάνια σύνθεση ενός αναγεννησιακού ανθρώπου που λάτρευε τον Ανατολικό και τον Δυτικό Μεσαίωνα” χαρακτήρισε τον Πάνο Θεοδωρίδη, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη γνωστοποίηση του θανάτου του συγγραφέα.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο χαρισματούχο και πολυτάλαντο και σε δήλωσή του ανέφερε: «Ως αρχιτέκτων και αναστηλωτής, ποιητής και πεζογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός, παραγωγός ιδεών και γεγονότων και κυρίως ως αφηγητής ο Πάνος Θεοδωρίδης είχε φιλοτεχνήσει τη γοητευτική προσωπικότητά του ως σχέση με τους άλλους και κυρίως ως σχέση με την Ιστορία. Συνδεδεμένος με κάθε εκδοχή της ελληνικότητας κινήθηκε ανάμεσα στα μυστικά του Βάλτου των Γιαννιτσών και τα περιβόλια της Κέρκυρας». Για τη συνεργασία που είχε μαζί του σημείωσε: «θυμάμαι με αγάπη τη συνεργασία μας για την Θεσσαλονίκη – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και κυρίως τις συζητήσεις μας. Είχε καταλάβει από πολύ νωρίς αυτό που θα ακούσει, ότι ‘ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως’».
Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία του Πάνου Θεοδωρίδη θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.