Ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση των καλύτερων τιμών για το σαρακοστιανό τραπέζι, με την κίνηση στην ιχθυαγορά να είναι αυξημένη από νωρίς.
Παρά την προσπάθεια των ιχθυοπώλων να κρατήσουν τις τιμές όσο γίνεται πιο προσιτές, το αποτέλεσμα είναι να παραμένει υψηλό το κόστος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος, ανέφερε στο Mega: «Ο κόσμος ξεκινά σιγά-σιγά την έρευνα αγοράς, συγκρίνει τιμές και ψάχνει την καλύτερη επιλογή, γιατί η οικονομική πίεση είναι εμφανής».
Ενδεικτικά, οι τιμές των θαλασσινών διαμορφώνονται ως εξής: η σκούρα γαρίδα εισαγωγής κοστίζει από 8 έως 12 ευρώ, η κόκκινη γαρίδα από 11 έως 14 ευρώ, τα καλαμάρια από 9 έως 11 ευρώ, ενώ το φρέσκο χταπόδι κυμαίνεται μεταξύ 16 και 23 ευρώ το κιλό.
Οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί και δηλώνουν πως οι αγορές τους θα είναι μετρημένες, με βασικό κριτήριο την τιμή. «Ψάχνουμε εξονυχιστικά τις τιμές και όπου βρούμε καλύτερη προσφορά, επιλέγουμε», σχολίασε πελάτης.
Ακριβός πωλείται και ο παραδοσιακός χαλβάς, που βρίσκετια ψηλά στις προτιμήσεις των νοικοκυριών.
Οι κλασικές γεύσεις, όπως βανίλια, αμύγδαλο και κακάο, διατηρούν την τιμή τους περίπου στα 11,80 ευρώ το κιλό, ενώ οι πιο ιδιαίτερες εκδοχές, όπως με κουβερτούρα και κράνμπερι, φτάνουν τα 12,80 ευρώ.
Η Βαρβάκειος Αγορά θα παραμείνει ανοιχτή καθημερινά μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τις τελευταίες τους αγορές.