Ένα πρόβλημα της εφαρμογής του Panic Button, που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες και όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να ειδοποιήσουν αθόρυβα την Ελληνική Αστυνομία, σε περίπτωση που διατρέξουν οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής τους ακεραιότητας ήρθε στη δημοσιότητα με την καταγγελία γυναίκας – θύματος ενδοοικογενειακής βίας ότι στην κλήση της το περιπολικό της αστυνομίας στη Μυτιλήνη πήγε στο σπίτι της μετά από μισή ώρα περίπου. Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα στις 11 Οκτωβρίου.
Η εφαρμογή, μέσω του κινητού, που έχει ως στόχο να λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, με τον θύτη να μην δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας από το θύμα δεν ενεργοποιεί το κέντρο άμεσης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου αλλά το Κέντρο Άμεσης Δράσης στην Αθήνα.
Παρά ταύτα το περιπολικό προσέτρεξε άμεσα προς βοήθεια μετά τη λήψη του σήματος τοπικά από το Κέντρο Άμεσης Δράσης στην Αθήνα, ενώ αστυνομικοί επικοινώνησαν και με την γυναίκα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το σήμα ελήφθη κεντρικά στις 2.24, έγινε η αναγνώριση της κλήσης, ο εντοπισμός θέσης και η ενημέρωση του Κέντρου της Άμεσης δράσης στη Μυτιλήνη και στην συνέχεια δόθηκε εντολή στο περιπολικό. Συνολικά χρειάστηκαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές 13 λεπτά.
Αλλά και αυτά τα 13 λεπτά που χρειάστηκαν για να δοθεί τελικά η εντολή στο περιπολικό μπορεί να αποδειχθούν ολέθρια σε μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας όταν βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς η γραμμή ενεργοποιεί το Κέντρο Άμεσης Δράσης στην Αθήνα.
Σε ό,τι αφορά το περιστατικό αυτό καθαυτό η γυναίκα έχει καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγός της 11 φορές για περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς και έχει καταδικαστεί 4 φορές.
Και στην περίπτωση της κακοποιητικής συμπεριφοράς που εκδηλώθηκε στις 11 Οκτωβρίου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε αρμοδίως