Η Σημασία της Ψήφου και οι Κρίσιμες Εξελίξεις
«Η ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, οι κινήσεις που κάνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Λιβύη, η συνεπής εργασία και οι τεράστιες προσπάθειες των γυναικών και ανδρών του Λιμενικού, καθώς και η συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, συνθέτουν μία πολύπλοκη στρατηγική. Κανένα μέρος αυτής της στρατηγικής δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα από μόνο του, αλλά η συλλογική μας προσπάθεια αποσκοπεί στη διαχείριση μίας ακόμα κρίσης που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δηλώσεις του στον REAL FM.
Αναφορικά με την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε <θλιβερή> τη στάση του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι «η παρατήρηση ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να παραστήσει μία νέα υπεύθυνη αντιπολίτευση είναι δηλωτική. Σε μία αυτονόητη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προστασία των συμφερόντων των πολιτών, η οποία είχε και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ψηφίσει <<παρών>> αντί για <<ναι>>».
«Μέσω της ψήφισής του ως <<παρών>>, το ΠΑΣΟΚ αποδυνάμωσε τη στήριξη σε μία σημαντική πρωτοβουλία, ούτε καν εκφράζοντας την διαφωνία του. Στην πραγματικότητα δεν στηρίζει την τρέχουσα προσπάθεια τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται ενότητα και συλλογική δράση», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του κόμματος. «Η εθνική σύγκλιση απαιτεί σαφή και υπεύθυνη θέση και όχι αμφιβολίες».
Σχετικά με τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο, αλλά δεν μπορεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Οι κατηγορίες του κατά της κυβέρνησης έρχονται από έναν πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος έχει φορτώσει τη χώρα με σημαντικά χρέη».
Προστασία των Δημόσιων Πόρων
Αναφορικά με τον οργανισμό ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να κλείσει επαναλαμβανόμενα θέματα που σχετίζονται με δημόσιες σπατάλες. Στην Ελλάδα, έχουμε υποστεί ζημία άνω των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία 30 χρόνια από παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε πιο σκληρές και δίκαιες αποφάσεις».
«Έχουμε ήδη δημιουργήσει ειδικές ομάδες που εργάζονται πάνω στο ζήτημα αυτό, και αναμένουμε σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα. Κάθε επιδότηση που ξεπερνά τη λογική θα υπόκειται σε αυστηρή παρακολούθηση και έλεγχο. Όταν εντοπίζονται ακατάλληλες επιδοτήσεις, θα επιστρέφονται στους πολίτες», πρόσθεσε.