Ο καρδιολόγος εργάζεται έχει μείνει μόνος του σε όλη την κλινική και εργάζεται 25 ημέρες τον μήνα
Τραγικές εικόνες υποστελέχωσης καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας, την ώρα που το ιατρικό προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του από την εξάντληση. Άλλη μια απόδειξη για την πλήρη κατάρρευση του Ενικού Συστήματος Υγείας αποτελεί η κραυγή αγωνίας των γιατρών στα νησιά, όπως η Κως.
Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», ο καρδιολόγος στην Κω, Τσετίν Μάντατζη πραγματοποιεί διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου από το πρωί, κρατώντας μάλιστα στα χέρια του ένα πλακάτ στο οποίο γράφει: «έφθασα στα όριά μου, θέλω βοήθεια».
Ο καρδιολόγος εργάζεται έχει μείνει μόνος του σε όλη την κλινική και εργάζεται 25 ημέρες τον μήνα, εδώ και 8 μήνες. «Δεν είναι δυνατόν στο νησί του Ιπποκράτη να υπάρχουν αυτές οι ελλείψεις» λέει επιρρίπτοντας ευθύνες και στην διοίκηση του νοσοκομείου.
«Για να κάνω όλο αυτό έχω τρελαθεί» είπε και ανέφερε ότι εργάζεται εδώ και 2 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν θέλει να το αφήσει και να παραιτηθεί.
Την ίδια στιγμή, η Κως παραμένει χωρίς παθολόγους και παιδιάτρους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε απόγνωση βρίσκεται προσωπικό και ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω καθώς αποχώρησε, μετά την ολιγοήμερη απόσπαση του από το Νοσοκομείο Σύρου, ο Παθολόγος που κλήθηκε να καλύψει τη κλινική για μια εβδομάδα, ενώ η επόμενη Παθολόγος που είχε αποσπασθεί, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι η κλινική παραμένει χωρίς παθολόγους εδώ και ενάμιση χρόνο μετά τη παραίτηση Διευθυντή και επιμελήτριας και το πρόβλημα προσπαθεί να το αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας με αποσπάσεις ιατρών από άλλα Νοσοκομεία.
Κατάρρευση του ΕΣΥ: Πατέρας πλήρωσε 5.000 ευρώ για να σώσει το παιδί του – Χωρίς αναισθησιολόγο η Λήμνος Οργή προκαλούν τα αλλεπάλληλα περιστατικά ασθενών που υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία, με κίνδυνο μάλιστα τη ζωή τους, την ώρα που μέσα σε λίγες μέρες 5 άνθρωποι «έσβησαν» επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει και στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχονται ανοιχτά ότι δεν ασχολήθηκαν με την Υγεία, την ώρα μάλιστα που κλείνουν το μάτι στους ιδιώτες.
Ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει τις τραγικές ελλείψεις, αφορά την αεροδιακομιδή ενός παιδιού από τη Λήμνο, το οποίο κινδύνευσε επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νησί. Το 15χρονο αγόρι μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε στις 27 Μαΐου στο οποίο ενεπλάκη μαζί με έναν φίλο του, περίμενε 5 μέρες να χειρουργηθεί ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν γιατρό.
Το παιδί παρουσίασε πνευμονική εμβολή και ο πατέρας του προκειμένου να το σώσει και να γίνει αεροδιακομιδή, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από έναν δωρητή προκειμένου να πληρώσει το ποσό των 5.000 ευρώ. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε ΜΕΘ.
Μιλώντας στο Open για το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε την τραγική κατάσταση με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, όχι μόνο στην επαρχεία, αλλά στα νοσοκομεία της επικράτειας.
Υπενθυμίζεται ότι διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του 6χρονου τραυματισμένου παιδιού που έγινε «μπαλάκι» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν υπήρχε αξονικός τομογράφος!