Αν σκέφτεστε πως να εντυπωσιάσετε στο πασχαλινό τραπέζι με τα πιάτα σας, μπορείτε να πάρετε ιδέες από έναν βραβευμένο κρεατοτεχνίτη από τα Ιωάννινα, ο οποίος μετατρέπει σε πανδαισία σχημάτων, χρωμάτων και γεύσεων όλα τα κρεατοσκευάσματα, με πρωταγωνιστή τον οβελία.
Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:
Κερκινέλλα: Το νέο λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλων
Γνωστοί είναι οι νεροβούβαλοι της Κερκίνης, όχι μόνο για το νόστιμο κρέας και το γάλα τους, αλλά και για την Κερκινέλλα. Ένα νέο διαφορετικό λευκό τυρί, παρασκεύασε μια οικογενειακή επιχείρηση στο Θρακικό. Η γεύση του ημίσκληρου τυριού είναι ελαφρά όξινη, σμίγει όμως αρμονικά με το βασιλικό, το δυόσμο και τη ρίγανη που του προσδίδουν μία επιπλέον νότα φρεσκάδας.
«Φωτιά» πήραν τα σφαγεία – Συνεχείς έλεγχοι για την ποιότητα του κρέατος
Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά και στα σύνορα ζητούν οι κτηνοτρόφοι από το φόβο τυχόν ελληνοποιήσεων. Ζητούν ακόμη και να βγει από το “καλάθι του νοικοκυριού” ο οβελίας. Κάνουν λόγο για καρτέλ και αθέμιτο ανταγωνισμό των σούπερ μάρκετ προς τα συνοικιακά κρεοπωλεία.
ΠΗΓΗ: ertnews