Σε ένα παραδοσιακό παστελοποίειο της Θεσσαλονίκης λίγο πριν την Καθαρά Δευτέρα κατέγραψε τα μυστικά της κατασκευής του χειροποίητου χαλβά. Ένας από τους εργαζόμενους, ο οποίος δήλωσε πως ζυμώνει στο χέρι καθημερινά πάνω από 300 κιλά τόνισε πως αποτελεί μία δύσκολη δουλειά, που χρειάζεται πολύ μεράκι για να φτάσει στο τραπέζι μας ο καλύτερος χαλβάς. “Κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χέρι που ζυμώνει τον χαλβά” λέει ο ίδιος. Οι διάφορες γεύσεις του χαλβά ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους ενώ οι ειδικοί δηλώνουν ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, εξαιτίας του ωφέλιμου ταχινιού.
Στο μεταξύ ακριβότερη ως και 7%, θα φτάσει φέτος στο τραπέζι του καταναλωτή η παραδοσιακή λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα, με την τιμή της να κυμαίνεται μεταξύ 2,50-2,60 ευρώ και τους αρτοποιούς του νομού Θεσσαλονίκης να δηλώνουν …πανέτοιμοι για το φούρνισμα τουλάχιστον 500.000 τεμαχίων.
ertnews.gr